Monday, October 10, 2016

English Quiz on Fill in the blanks for SSC CGL Tier-2 2016

As you already know, Scoring in English Paper in SSC CGL Tier-2 is relatively easier compared to the Maths paper as it doesn't consume much of your time. However, In order to develop a good grasp over English, You need patience and regular practice. To help you in your preparation of SSC CGL Tier-2 2016, we are providing you a quiz on Fill in the Blanks.

We will keep posting more quizzes for Tier-2. So, keep visiting us regularly.

Check - Topic-Wise Distribution of Questions in SSC CGL Tier-2

There are 10 questions in this Quiz. The level of questions is easy to moderate. So, you must attempt at least 6 questions correctly. If you are not able to attempt 6 questions with accuracy, it simply means , you need more practice.

Directions ( 1- 10): In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with the appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four.

English Quiz on Fill in the blanks for SSC CGL Tier-2 2016
English Quiz on Fill in the blanks for SSC CGL Tier-2 2016


English Quiz on Fill in the blanks 

  • 1. Raju willingly ___________ my request for financial assistance.

    1. complied to
    2. complied with
    3. complied on
    4. complied for
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note : Comply with = To obey an order, rule.

English Quiz on Fill in the blanks

English Quiz on Fill in the blanks

  • 3.A lady______ I know helped me.

    1. who
    2. whom
    3. which
    4. that
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: whom is used instead of who as the object of verb or preposition.

English Quiz on Fill in the blanks

  • 4. The government  has identified food processing as the key_________ rapid industrialization in Bihar.

    1. for
    2. to
    3. of
    4. in
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:'key' agrees with preposition "to". For example- the key to success is hard labour.

English Quiz on Fill in the blanks

  • 5.Rajan was so tired__________he could not walk.

    1. as
    2. than
    3. that
    4. still
    Answer And Explanation
    Ans- C (so.....that is the correct correlative. For example- Rajan was so tired that he could not walk.)

English Quiz on Fill in the blanks

  • 6.When I was speaking to Rani over the phone suddenly we were ________

    1. hung up
    2. run out
    3. broken down
    4. cut off
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note:Hung up is the correct answer.

English Quiz on Fill in the blanks

  • 7. The farmer had_______land and many servants.

    1. very little 
    2. some
    3. a lot of
    4. many
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:If you are wondering why, option A i.e very little can't be the correct answer, it's due to the presence of "and" instead of "but" in the later part of the sentence i.e land and many servants. 

English Quiz on Fill in the blanks

  • 8.The tribes lived ________customs different from anything the English had ever seen.

    1. on
    2. by
    3. off
    4. with
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: The tribes lived by customs different from anything the English had ever seen.

English Quiz on Fill in the blanks

  • 9. The criminal together with his associates__________arrested.

    1. are
    2. was
    3. were
    4. have
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:Here, the main focus is on Criminal only . Hence was will be used.

English Quiz on Fill in the blanks

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.