Sunday, April 3, 2016

G.K Questions asked in Railway Exam held on 3.04.2016(3rd shift) along with Answers

Hello Readers,
As you all know, Railway Board is conducting the RRB NTPC Exam this month. Today is the sixth day of this exam.

The exam is being conducted in 3 slots .  Here we are providing General Awareness/General Science questions asked the exam of the Evening(Slot III) held on 3rd April 2016.

Click here for Questions Asked in 1st shift on 02.04.2016

Click Here for Questions Asked in 2nd Shift on 02.04.2016

Click Here for Questions Asked in 3rd Shift on 02.04.2016

Click Here for Questions Asked in 1st Shift on 03.04.2016

Click Here for Questions Asked in 2nd Shift on 03.04.2016

GK Questions Asked in RRB CBT Exam (03.04.2016) - 3rd Shift

1) Winner of Davis Cup 2015?
Ans: Britain

2) When ions are added to an element what are the changes occurred?
Ans: Chemical Changes

3) Sajan Prakash related to?
Ans: Swimming

4) What is the average thickness of skin?
Ans: 2–3 mm (0.10 inch)

5) When was Indian National Congress formed?
Ans: December 28, 1885

6) The first Nobel Prize for medicine was given for which disease?
Ans: Diphtheria

7) Which Country won 2015 Rugby World Cup? 
Ans: New Zealand

8) What is invented by Alfred Nobel?
Ans: Dynamite

9) Who built Fathehpur Sikri?
Ans: Akbar

10) World Wide Web (WWW) was invented by?
Ans: Tim Berners-Lee

11) Azad Hind Fauj was organised by?
Ans: Subhas Chandra Bose

12) Who was North Korea founded by?
Ans: Kim Il-sung

13) Which of the following is not Jupiter's moon?
Ans: Titan

14) The Indian National Satellite System or INSAT are used for?
Ans: Telecommunications, broadcasting, meteorology, and search and rescue operations

15) Main element in marsh gas?
Ans: Methane

16) State-owned ONGC has got environmental clearance for drilling 45 development wells and other related infrastructure involving a cost of over Rs 53,000 crore from which State? 
Ans: Krishna-Godavari basin in Andhra Pradesh.

17) Indian National Army (INA) formed by whom?
Ans: Indian Nationalists in 1942 

Get Study Materials in Your E-Mail


Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.