Wednesday, March 30, 2016

G.K Questions Asked in Railway Exam held on 30.03.2016 (3rd Shift)

Hello Readers,
As you all know, Railway Board is conducting the RRB NTPC Exam this month. Today was the third day of this exam.

In last 2 days, We got so many requests from students for providing the G.K Questions which are asked in this Exam. So, From today onwards, we will keep posting the G.K Question asked in this Exam daily.

Questions asked in the 3rd shift of today's exam is shared below:

1. Gandhi- Irvin Act
Ans: 5th March 1931
2. Head Quarter Of ISRO –
3. Percentage Of Nitrozen In Weather
4. Sachin First Test Match In 1989 Against Which Country?
Ans: Pakistan
5. First Bank In India
Ans: Bank of Hindustan
6. First Olympic Games In Which Country
Ans: Athens, Greece.
7. Google CEO?
Ans: Sundar Pichai
8. Check Validity -
Ans: 3 Months
9. National Science Day?
Ans: Feb 28
10. First Deputy Prime Minster?
Ans: Sardar Vallabhai Patel
11. Secularism
Ans:Secularism is the principle of the separation of government institutions and persons mandated to represent the state from religious institutions and religious dignitaries.
12. Shimla Agreement in which place and year?
Ans: Shimla in 1972
13. J&K East boundary options:POK,Jammu,Ladakh,LOC?
Ans: LOC
14. Paracetamol is analgesic/acryptic or both?
Ans: Analgesic
15. After 9/11 Tragedy world Trade center new name?
Ans:One World Trade Center
16. Shortcut for expand browsing screen in web browser(F1/F11/F10/F4)?
17. 2023 cricket world cup Hosting Country?
Ans: India
18. Rupee Symbol in which language?
Ans: Devnagri
19. Paracetamol is analgesic/acryptic or both?
Ans: Analgesic
20.Ganga action plan
Ans: To Purify Ganga River
21.Where Is Located NPK Chandra Raj Garden ?
22.ASCII Stands For
Ans: American Standard Code for Information Interchange

Get Study Materials in Your E-Mail


Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.