Thursday, November 26, 2015

Mission SSC CGL 2016: Maths Quiz Set-4 along with Solution

We have already provided some Maths Quizzes for SSC CGL Exam. If you want to check those quizzes, click on below given links:

  1. Mission SSC CGL 2016: Maths Quiz Set - 3
  2. Mission SSC CGL 2016: Maths Quiz Set-2
  3. Mission SSC CGL 2016: Maths Quiz Set-1
  4. Maths Quiz for SSC CGL Tier-2 - Set 1
  5. Maths Quiz for SSC CGL Tier-2 Set 2
  6. Maths Quiz on Profit & Loss
  7. Maths Quiz on LCM/HCF
  8. Maths Quiz on Time & Work
  9. Maths Quiz on Profit & Loss
If you are new to SSC CGL Exam, you must check  What should be the strategy to crack SSC CGL in First Attempt?

You Might Also Like::

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 1.Three persons undertake to complete a piece of work for ₹ 1,200. The first person can complete the work in 8 days, second person in 12 days and third person in 16 days. They complete the work with the help of a fourth person in 3 days. What does the fourth person get ?

    1. Rs 180
    2. Rs 200
    3. Rs 225
    4. Rs 250
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 2.Two workers A and B working together completed a job in 5 days. If A worked twice as efficiently as he actually did and B worked 1/3 as efficiently as he actually did, the work would have been completed in 3 days. To complete the job alone, A would require

    1. 51/5 days
    2. 61/4 days
    3. 71/2 days
    4. 83/4 days
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL

  • 3.491 + 492 + 493 + 494 is divisible by

  1. 17
  2. 13
  3. 11
  4. 3
Answer And Explanation
Answer: Option A
Explanation:
Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 4.A can do a piece of work in 20 days and B in 30 days. They work together for 7 days and then both leave the work. Then C alone finishes the remaining work in 10 days. In how many days will C finish the full work?

    1. 25 days
    2. 30 days
    3. 24 days
    4. 20 days
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 5. Sunil completes a work in 4 days, whereas Dinesh completes the work in 6 days. Ramesh works 11/2 times as fast as Sunil. The three together can complete the work in

    1. 15/12 days
    2. 15/7 days
    3. 13/8 days
    4. 15/19 days
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 6.Two successive discounts of a% and b% on the marked price of an article are equivalent to the single discount of

    1. ( a + b)%
    2. (a + b - ab/100)%
    3. (a + b)/100 %
    4. (a + b)/2 %
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 7. When 335 is added to 5A7, the result is 8B2. 8B2 is divisible by 3. What is the largest possible value of A?

    1. 8
    2. 2
    3. 1
    4. 4
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 9.  If a clock strikes appropriate number of times at each hour, how many times will it strike a day?

    1. 300
    2. 156
    3. 68
    4. 78
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 10. Fresh fruit contains 68% water and dry fruit contains 20% water. How much dry fruit can be obtained from 100 kg of fresh fruits?

    1. 32 kg
    2. 40 kg
    3. 52 kg
    4. 80 kg
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.