Wednesday, November 18, 2015

Mission SSC CGL 2016: Maths Quiz for SSC CGL Set-2 along with Answers and Explanation

We have already provided some Maths Quizzes for SSC CGL Exam. If you want to check those quizzes, click on below given links:

  1. Mission SSC CGL 2016: Maths Quiz with Solution & Explanation
  2. Maths Quiz for SSC CGL Tier-2 - Set 1
  3. Maths Quiz for SSC CGL Tier-2 Set 2
  4. Maths Quiz on Profit & Loss
  5. Maths Quiz on LCM/HCF
  6. Maths Quiz on Time & Work
  7. Maths Quiz on Profit & Loss
If you are new to SSC CGL Exam, you must check  What should be the strategy to crack SSC CGL in First Attempt?
You Might Also Like::

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 1. Three science classes A,B and C take a Life Science test. The average score of class A is 83. The average score of class B is 76. The average score of class C is 85. The average score of class C is 85. The average score of class A and B is 79 and average score of class B and C is 81. Then the average score of classes A,B and C is:

    1. 80
    2. 80.5
    3. 81
    4. 81.5
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 2. Let X be the least number, which when divided by 5,6,7 and 8 leaves a remainder 3 in each case but when divided by 9 leaves no remainder. The sum of digits of X is:

    1. 22
    2. 21
    3. 18
    4. 24
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL

  • 3. Let X be the smallest number, which when added to 2000 makes the resulting number divisible by 12,16,18 and 21. The sum of the digits of X is

    1. 4
    2. 7
    3. 6
    4. 5
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 4.A plane divides a right circular cone into two parts of equal volume. If the plane is parallel to the base, then the ratio, in which the height of the cone is divided is

    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 5. In an examination average marks obtained by the girls of a class is 85 and the average marks obtained by the boys of the same class is 87. If the girls and the boys are in the ratio 4:5, average marks of the whole class(approx.) is closest to

    1. 86.4
    2. 86.1
    3. 85.9
    4. 86.5
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 6.The interior angle of a regular polygon exceeds its exterior angle by 108 degree. The number of sides of the polygon is

    1. 10
    2. 16
    3. 14
    4. 12
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 8.Base of a right pyramid is a square of side 10 cm. If the height of the pyramid is 12 cm, then its total surface area is

    1. 260 square cm
    2. 460 square cm
    3. 400 square cm
    4. 360 square cm
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 9.  The radii of two solid iron spheres are 1 cm and 6 cm respectively. A hollow sphere is made by melting the two spheres. If the external radius of the hollow sphere is 9 cm, then its thickness (in cm) is

    1. 0.5
    2. 1
    3. 1.5
    4. 2
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:

Maths Quiz for SSC CGL 

  • 10. A sum of money is paid back in two annual installments of Rs 17,640 each, allowing 5% compound interest compounded annually. The sum borrowed was 

    1. 32,400
    2. 32,800
    3. 32,000
    4. 32,200
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.