Tuesday, November 24, 2015

Mission SSC CGL 2016: English Quiz on Sentence Improvement

We have recently started Mission SSC CGL 2016 series. In this series, we post Quizzes on various subjects daily. Apart from that, we also post strategic posts and some concept based tricks. If you haven't participated in our old quizzes, you might want to have a look on them.

  1. Maths Quizzes - Set 1     Set 2       Set  3
  2. English Quiz on Spotting Errors
  3. English Quiz on One-Word Substitution
  4. Quiz on Indian History 
  5. Quiz on General Science




You Might Also Like::
Direction:: Which of the words/ phrases given below should replace the Red bolded part of the sentence to make it meaningful and grammatically correct.

English Quiz on Sentence Improvement

  • 1. To file formal complaint, an application must be submitted.

    1. File of a formal complaint
    2. Filling of a formal complaint
    3. To formalize filing complained
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note: No Improvement is required

English Quiz on Sentence Improvement

  • 2. While still in the hospital the stitches were removed from the patient's wound.

    1. the patient removed the stitches with his wound.
    2. the stitches had been removed from the patient's wound.
    3. the patient's stitches has removed from the wound.
    4. the patient had the stitches removed from his wound.
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note: the patient had the stitches removed from his wound.

English Quiz on Sentence Improvement

  • 3. The Chief Minister, as well as his advisers, have agreed to address the rally.

    1. have been agreed at
    2. has agreed to
    3. have been agreed for
    4. No impovement
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: has agreed to

English Quiz on Sentence Improvement

  • 4. Write the letter in a legible hand and you should drop it in the mail box.

    1. drop
    2. you must drop
    3. you drop
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note: drop

English Quiz on Sentence Improvement

  • 5. Take into account the suggestions of the panel, a revised draft report is being placed in the public domain.

    1. Taken into account
    2. Taking an account
    3. Taking into account
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: Taking into account

English Quiz on Sentence Improvement

  • 6. I am fully convinced of the integrity of my colleagues.

    1. fully convincing about
    2. full in convincing of
    3. fully convincing of
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note: No Improvement is required

English Quiz on Sentence Improvement

  • 7. The actor is out of jail, and not exactly a free man, since he will be under house arrest for an additional 90 days.

    1. if not exactly a free man
    2. but not exactly a free man
    3. though exactly a free man
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: Here, Contrast is evident

English Quiz on Sentence Improvement

  • 8. The spectators were spellbound at the thrilling sight and at the end they could not held their applause in appreciation.

    1. withheld their applause
    2. withhold their applause
    3. hold their applaud
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: withhold their applause

English Quiz on Sentence Improvement

English Quiz on Sentence Improvement

  • 10. He found it difficult to cope along with his work.

    1. with
    2. up with
    3. around
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: Cope up with


Want to Participate in More Quizzes? Click on Below given links:

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.