Sunday, November 29, 2015

English Quiz on Spotting Error for SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO

We have already provided lots of Spotting Error Quizzes on this site. Today, we are providing another one for SSC CGL Exam. You can participate in Old Quizzes by clicking on below given links:

  1. Spotting Error Questions asked in SSC CGL Tier-2 2014 with Solution
  2. Spotting Error Questions asked in SSC CGL Tier-2 2013 with solution
  3. Spotting Error Quiz for SSC CGL Tier-2 2015 - Set 1
  4. Spotting Error Quiz with solution - Set 19
  5. Spotting Error Quiz with Solution - Set 20
  6. Spotting Error Quiz with Solution - Set 21
You Might Also Like::
English Quiz on Spotting Error for SSC CGL, SSC CHSL, SSC CPO

Direction : In Questions no. 1 to 10, some parts of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error, If the sentence is free from error, choose D as you answer.

Spotting Error Quiz - English 

  • 1. We have written to you (A)/ about this matter (B) / yesterday (C)/ No error (D)

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note :Change "have written" into "wrote". We don't use "present perfect" with "past time" (yesterday).

Spotting Error Quiz - English 

  • 2.It if were possible to get near when, (A)/ one of the volcanic eruptions take place (B)/ we should see a grand sight (C)/ No error (D)

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:Change "take" into "took". The sentence has started with past tense.

Spotting Error Quiz - English 

  • 3.Mohan as well as (A)/ his sons and daughters (B)/ like to curry favour with the boss and his family members (C)/ No error (D)

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:Change "like" into "likes". When "as well as " joins two subjects, the verb agrees with the 1st subject. Here the 1st subject "Mohan" is singular. Hence, it will take singular verb "likes".

Spotting Error Quiz - English 

  • 4.They assured us (A)/ that they would do (B)/ their best to find out the cause for the delay (C)/ No error (D)

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:Change "for" into "of". 'Cause of....." is the right form.

Spotting Error Quiz - English  

  • 5.The number of people (A)/ who own personal computer are (B)/ increasing every year (C)/ No error (D)

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    Answer And Explanation
    Ans-B(Change "are" into "is". "The number of " takes singular verb.)

Spotting Error Quiz - English 

  • 6.Mahatama Gandhi and Sarojini Naidu (A)/ were contempories (B)/ to each other. (C)/ No error (D)

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:Change "contempories" into "contemporaries"

Spotting Error Quiz - English 

  • 7. Carricature, a type of exaggeration (A)/ is common used in (B)/ political cartoons (C)/ No error (D)

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:Change "common" into "commonly". "Used" is a verb and will be qualified by an Adverb.

Spotting Error Quiz - English  

  • 8.A skillful advertiser may be able to create (A)/ not because his product is superior to, (B)/ practically a monopoly, but because he makes people believe him (C)/ No error (D)

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: "Practically a monopoly" will come before "not because". Also remove "to" that follows "superior".

Spotting Error Quiz - English 

  • 9. I like to officiate cricket (A)/ more than (B)/ playing it (C)/ No error (D)

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note: Change "to officiate" into "officiating". Like takes "V1+ing" after it but can also take "to + V1". Here, the 2nd part has playing (V1+ ing) so it will take "officiating"

Spotting Error Quiz - English 

  • 10.Karan is talented not only as (A)/ a cricket player (B)/ but also at playing tennis (C)/ No error (D)

    1. A
    2. B
    3. C
    4. D
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:Change "at playing tennis" into "as a tennis player".

Here is the collection of All Parts of Important One-Word Substitution:
  1. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 1
  2. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 2
  3. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 3
  4. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 4
  5. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 5
  6. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 6
  7. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 7
  8. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 8
  9. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 9
  10. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 10
  11. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 11
  12. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 12
  13. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 13
  14. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 14
  15. English One Word Substitution for SSC CGL 2016- Part 15

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.