Monday, September 14, 2015

Idioms/Phrases Quiz for SSC CGL Tier-2

SSC CGL Tier-2 Quiz on Idioms/Phrases | Quiz on Idioms & Phrases for SSC CGL Tier-2 | Tier-2 Quiz of English| SSC CGL 2015 Tier-2 Quiz

Direction:: In the following questions, four alternatives are given for the Idiom/ phrase printed in red color in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/phrase.

CGL Tier-2 English Quiz 

  • 1. A brave soldier will never show the white feather in the face of his enemy.

    1. show signs of cowardice
    2. act arrogantly
    3. show intimacy
    4. act impudently
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note :Showing white feathers means showing the signs of cowardice.

CGL Tier-2 English Quiz 

  • 2.The poor man moved from pillar to post to get money.

    1. went to pillars
    2. went to post
    3. went to money lender
    4. tried his best
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note:Tried his best

CGL Tier-2 English Quiz  

  • 3.You have to be tactful in handling the sensitive matters rather than putting the cart before the horse.

    1. treating these indifferently
    2. behaving thoughtlessly
    3. dealing with these in haste
    4. tackling these in the wrong way
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note:Putting the cart before the horse means to put or do things in a wrong manner

CGL Tier-2 English Quiz  

  • 4.The boys cried with one voice that the examination should be posponded.

    1. Unanimously
    2. Vehemently
    3. Loudly
    4. Strongly
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note:Unanimously

CGL Tier-2 English Quiz 

CGL Tier-2 English Quiz  

  • 6.His pronunciation was so bad and his voice so low that the speech he made was all Greek to me

    1. Strange
    2. Incomprehensible
    3. Inaudible
    4. Uninteresting
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:The Idiom all Greek means I can't understand it; Incomprehensible

CGL Tier-2 English Quiz  

  • 7. He looked blank when he was informed about his dismissal.

    1. was without any emotion
    2. was puzzled and surprised
    3. was uninterested
    4. was unhappy
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note:Looked Blank means showing no feeling, understanding or interest.

CGL Tier-2 English Quiz 

  • 8.That fellow trumped up a story.

    1. translated
    2. sang with the music of a trumpet
    3. concocted
    4. copied
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: Idioms Trump up means to make false story about somebody/something.

CGL Tier-2 English Quiz 

  • 9. Though he is not a scholar, he wins arguments because he has the gift of the gab.

    1. gifts from many people
    2. a lot of money
    3. a talent for speaking
    4. a good memory
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: Idiom the gift of the gab means: the ability to speak easily and to persuade other people with your word.

CGL Tier-2 English Quiz 

  • 10.The thief passed himself off as a ticket examiner.

    1. described himself
    2. deceived everyone
    3. disguised himself
    4. was regarded
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:Idiom pass somebody/ yourself/ something off as somebody/ something means: to pretend that somebody/ something is something they are not; disguise himself.

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.