Wednesday, July 29, 2015

SSC CGL 2015 Quiz on Spotting Error English

English Quiz for SSC Exams | English Quiz on Spotting Error | Spotting Error Quiz for SSC Exams.


SSC CGL Exam is not too far away. This year, this exam will be conducted on 9th and 16th August. We have already provided a lot of Quizzes with an aim to help aspirants. Today, we are providing another Quiz on Spotting Error. If you want to check more Quiz on the same topic, click on below given link:

Spotting Error - Set 1 Spotting Error - Set 2 Spotting Error - Set 3 Spotting Error - Set 4
Spotting Error - Set 5 Spotting Error - Set 6 Spotting Error - Set 7 Spotting Error - Set 8


Direction (1-10): Read each of the following sentences to find out if there is any error in it. The error, if any, will be in one part of it. The alphabet of that part is the answer. If there is no error your answer is D.

 Quiz on Spotting Error English

  • 1. When shall we arrive to our destination

    1. When shall we
    2. arrive
    3. to our destination
    4. No Error
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: Instead of arrive to , we generally use arrive at. So, in the given sentence, to will be replaced with at.

 Quiz on Spotting Error English

  • 2. Based on the newspaper reports, we can conclude that many accidents caused by reckless driving.

    1. Based on the newspaper reports
    2. we can conclude that
    3. many accidents caused by reckless driving
    4. No Error
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: The Part C of the given sentence is in Passive Voice. As this part must be in the Present Tense, so considering the Subject(Many accidents) we should use "are" after "accidents".

 Quiz on Spotting Error English

  • 3. Females are not appointed in our college

    1. Females
    2. are not appointed
    3. in our college
    4. No Error
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note: No Error

 Quiz on Spotting Error English

  • 4. The Officer is angry on the clerk for not attending to the work

    1. The officer
    2. is angry, on the clerk
    3. for not attending to the work
    4. No Error
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: We say angry with a person & angry to a thing. Therefore, in the given sentence, "is angry on the clerk" should be replaced with "is angry with the clerk".

 Quiz on Spotting Error English

  • 5. No sooner I had spoken than he left

    1. No sooner
    2. I had spoken
    3. than he left
    4. No Error
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: We use Inversion (Verb +  Subject) in a sentence that begins with "No Sooner". For example - No sooner had he seen the tiger then he shot it down. Therefore, in the given sentence also, "I had spoken" will be replaced with "Had I spoken".

 Quiz on Spotting Error English

  • 6. Computer education in universities and colleges leaves much to be desired

    1. Computer education
    2. in universities and colleges
    3. leaves much to be desired
    4. No error
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note: No Error

 Quiz on Spotting Error English

  • 7. You will be persecuted for bringing seeds into Australia

    1. You will be persecuted
    2. for bringing seeds
    3. into Australia
    4. No Error
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation: Persecute means : to treat somebody in a rude way, especially because of their race, their political or religious beliefs, etc.

    Prosecute means : to bring a criminal charge against somebody in a court of law.

    So instead of Persecution, we should use Prosecution in the given sentence.
    Note: 

 Quiz on Spotting Error English

  • 8. You must either tell me the whole story or at least the first half of it

    1. You must either tell me
    2. the whole story or, at least
    3. the first half of it
    4. No error
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note: The first part of the sentence must be re-arranged. The re-arranged sentence will be :You must tell me either the whole story or , at least the first half of it.

 Quiz on Spotting Error English

  • 9. Our new neighbours had been living in Arizona since ten years nefore moving to their present house.

    1. Our new neighbours 
    2. had been living in Arizona
    3. since ten years before moving to their present house.
    4. No error
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: Before period of time, we use for. Therefore since will be replaced with for.

 Quiz on Spotting Error English

  • 10. The patient was accompanied with his friend

    1. The patient
    2. was accompanied
    3. with his friend.
    4. No Error
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: Here with should be replaced with by.

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.