Monday, September 28, 2015

English Quiz on Sentence Improvement

English Quiz on Sentence Improvement

  • 1. I wish I knew what is wrong with my car.

    1. I wish I knew what was wrong with my car
    2. I wish I had known what is wrong with my car
    3. I wish I know what is wrong with my car
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note: Here, Past Simple should be used. For Example - I wish I were taller, I only wish I knew!

English Quiz on Sentence Improvement

  • 2. Just before he died, Amar, who is a poet , wrote this poem.

    1. Amar wrote this poem who is a poet, just before he died.
    2. Just before he died, Amar, who was a poet, wrote this poem.
    3. Amar, who is a poet, wrote this poem just before he died.
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: It is an error related to position of words.

English Quiz on Sentence Improvement

  • 3. The flag will be risen on the 15th of August.

    1. The flag will be raised on the 15th of August.
    2. The flag will be roused on the 15th of August.
    3. The flag will be rising on the 15th of August.
    4. No impovement
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note: Raise = To lift or move something to a higher level. Rise =to move upward. For example- Smoke was rising from the chimney.

English Quiz on Sentence Improvement

  • 4. If I had the money I would have bought the house.

    1. If I have had the money I would have bought the house
    2. If I had had the money I would have bought the house.
    3. If I have the money I would have bough the house.
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: Have = Had (Past) = had (past participle)

English Quiz on Sentence Improvement

  • 5. Don't sit in the grass. It's wet.

    1. beside
    2. by the side of
    3. on
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: It should be on the grass

English Quiz on Sentence Improvement

  • 6. The game is more important than the winning of the prize.

    1. Gaming is more important than winning of the prize.
    2. The gaming is more important than the winning of the prize.
    3. The game is more important than winning of the prize
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note: No Improvement is required

English Quiz on Sentence Improvement

  • 7. The actor is out of jail, and not exactly a free man, since he will be under house arrest for an additional 90 days.

    1. if not exactly a free man
    2. but not exactly a free man
    3. though exactly a free man
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: Here, Contrast is evident

English Quiz on Sentence Improvement

  • 8. Some players on the team suffer from chronic knee problems and will not play in the next playoff.

    1. Some players on the team suffers.
    2. Some player on the team suffered
    3. Some player on the team suffer.
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note: No Improvement 

English Quiz on Sentence Improvement

  • 9. Sushma has wisom, charm and she has a good sense of humour.

    1. has a good sense of humour
    2. Sushma had a good sense of humour
    3. a good sense of humour
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note: No need of double subjects.

English Quiz on Sentence Improvement

  • 10. They knocked down ten houses when they built the new road.

    1. pulled down
    2. ruptured
    3. removed
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note: Knock Down =to destroy a building; hit somebody.   Put down =demolish; destroy a building completely.


Want to Participate in More Quizzes? Click on Below given links:

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.