Friday, March 13, 2015

Spotting Error Questions asked in SSC CGL 2013 Tier-2 Exam

In SSC CGL 2013 Tier-2 Exam, 20 questions were asked from Spotting Error topic. All those questions are listed below. At the end, answers are also given.

Directions: In question nos. 1 to 20, some parts of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error.

  1. Many a man(A) / have come to India from Bangladesh(B) / to live here permanently(C) / No error(D)
  2. Our Football team(A)/ comprises of(B)/ eleven skilled players(C)/ No error(D)
  3. Knowledge and wisdom makes(A)/ an individual truly complete(B)/ and self-assured(C)/ No error(D)
  4. One of the boys(A)/ who always give the correct answer(B)/ is Samuel(C)/ No error(D)
  5. It is hightime(A)/ we renovate(B)/ our old house(C) / No error(D)
  6. Headmaster(A)/ has instructed(B)/ the teachers to follow the rules of the school(C)/ No error(D)
  7. The first inning(A)/ of the match(B)/ was very sensational(C)/ No error(D)
  8. How long it takes(A)/ to travel from Chennai to Trichy(B)/ by train?(C)/ No error(D)
  9. One should respect(A)/ the religions of others(B)/ as much as his own(C)/ No error(D)
  10. On a holiday(A)/ I prefer reading story books(B)/ than visiting my friends(C)/ No error(D)
  11. I was(A)/ laying down(B)/ when the door bell rang(C)/ No error(D)
  12. I told the teacher(A)/ that the homework set for the day(B)/ was much too heavy for us to complete(C)/No error(D)
  13. Someone, they don't know(A)/ who, knocked at(B)/ their door in midnight(C)/ No error(D)
  14. Seldom if ever(A)/ nature does operate(B)/ in closed and separate compartments(C)/ No error(D)
  15. Mohan leapt(A)/ on the opportunity(B)/ that came his way(C)/ No error(D)
  16. Water contamination has become more(A)/ serious since chemists have begun to use(B)/ new substances(C)/ No error(D)
  17. Due to inflation(A)/ the cost of living(B)/ escalated in the last one year(C)/ No error(D)
  18. Just as(A)/ I was entering the room(B),/ the family was going for a party(C)/ No error(D)
  19. The arm was so badly injured(A)/ that he must have(B)/ it amputated(C)/ No error(D)
  20. You need not tell a lie(A)/ when the judge asked you where you were(B)/ when the crime was committed(C)/ No error(D)

  1. B    
  2. B
  3. A
  4. B
  5. B
  6. A
  7. A
  8. A
  9. C
  10. C
  11. B
  12. D
  13. C
  14. B
  15. B
  16. B
  17. C
  18. C
  19. B
  20. A

Get Study Materials in Your E-Mail


Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.