Monday, December 15, 2014

Quiz on Computer Knowledge for SSC Exams


Computer Knowledge Quiz

  • 1. A(n) ______________ camera is a peripheral device used to capture still images in a digital format that can be easily transferred into a computer and manipulated using graphics software.

    1. Digital
    2. Analog
    3. Classic
    4. Film
    5. None of these
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note : Digital

Computer Knowledge Quiz

Computer Knowledge Quiz

  • 3.Compatibility in regard to computers refers to

    1. the software doing the right job for the user
    2. their being versatile enough to handle the job
    3. the software being able to run on the computer
    4. software running with other previously installed software
    5. None of these
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note: Software running with other previously installed software

Computer Knowledge Quiz

  • 4. How is it possible that both programs and data can be stored on the same floppy disk?

    1. A floppy disk has two sides- one for data and one for programs
    2. Programs and data are both software, and both can be stored on any memory device.
    3. A floppy disk has to be formatted for one or for the other.
    4. Floppy disks can only store data, not programs.
    5. None of these 
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:Programs and data are both software, and both can be stored on any memory device.

Computer Knowledge Quiz

  • 5.Physical security is concerned with protecting computer hardware from human tampering and natural disasters and _______ security is concerned with protecting software from unauthorized tampering or damage.

    1. data
    2. cyber
    3. Internet
    4. metaphysical
    5. publicity.
    Answer And Explanation
    Ans- B (Cyber)

Computer Knowledge Quiz

  • 6. Hackers

    1. all have the same motive
    2. are people who maintain computers
    3. may legally break into computers as long as they do not do any damage
    4. are people who are allergic to computers
    5. break into other people's computer
    Answer And Explanation
    Answer: Option E
    Explanation:
    Note:break into other people's computer

Computer Knowledge Quiz

  • 7. Which of the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/ information?

    1. floppy diskette
    2. hard disk
    3. permanent disk
    4. optical disk
    5. none of these
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note:Hard disk

Computer Knowledge Quiz

Computer Knowledge Quiz

  • 9. How is power supplied to a low-power USB device?

    1. Through a power cable
    2. From an external power supply
    3. Directly from the computer's power supply
    4. Through the USB cable
    5. None of these
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note:Through the USB cable

Computer Knowledge Quiz

  • 10. When you are selecting a mouse for a particular computer system, what is the most important consideration?

    1. The type of drivers that come with the mouse
    2. The length of the mouse pad
    3. The type of connector the mouse is equipped with
    4. The number of button the mouse has
    5. None of these
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note:The type of connector the mouse is equipped with

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.