Friday, July 11, 2014

SSC Quiz on Current Affairs

Current Affairs Quiz

  • 1.________ is the world's second most Populous City in this world?

    1. Tokyo
    2. Delhi
    3. New York
    4. Paris
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: Delhi has become the world's second most populous city in 2014 after Tokyo, more than doubling its population since 1990 to 25 million, according to a UN report.

Current Affairs Quiz

  • 2. Which company will sponsor Indian Contingent for Commenwealth and Asian Games 2014?

    1. Micromax
    2. Sahara
    3. Amul
    4. Star
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: Amul has inked an agreement with the Indian Olympic Association to sponsor the Indian contingent for the upcoming Glasgow 2014 Commonwealth Games and the Asian Games to be held later this year in South Korea.

Current Affairs Quiz

  • 3. What is the theme of World Population Day 2014 which was observed on 11th July 2014?

    1. "Effort to stop the Population Growth"
    2. "Investing in Young People"
    3. "Investment for Children"
    4. None of these
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: This year, the theme is "Investing in Young People."

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz

  • 5. Which Indian Documentary won three awards in US festival?

    1. Silent Stream
    2. Silent Scream
    3. The Water
    4. None of these
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: A documentary film(Silent Screams) about politics of rape in India has bagged three awards at the 2014 New York Festivals International TV and Film Awards. It is directed by Pria Somiah and written by A.Pinto.

Current Affairs Quiz

  • 6. When was World Migratory Birds Day observed across the world?

    1. 9 - 10 May
    2. 10 -11 May
    3. 11- 12 May
    4. 10 July
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: World Migratory Bird Day (WMBD) was initiated in 2006 and is an annual awareness-raising campaign highlighting the need for the protection of migratory birds and their habitats. This year, this day was celebrated on 10 - 11 May 014.

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz

  • 8. According to World Bank, What is the rank of India's Economy in World in terms of GDP?

    1. First
    2. Fifth
    3. Seventh
    4. Tenth
    Answer And Explanation
    Answer: Option D
    Explanation:
    Note: After growing at an average annual rate of just over 6 per cent from 1980 to 2010, India’s economy is now the 10th biggest in the world in terms of gross domestic product, according to the World Bank.

Current Affairs Quiz

  • 9. FIFA has recently suspended an international football team from all international football competitions. The team is?

    1. Columbia
    2. Nigeria
    3. Costarica
    4. England
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: FIFA suspended Nigeria from all international football competitions with immediate effect. Nigeria was suspended on account of government interference in running Nigeria Football Federation (NFF).

Current Affairs Quiz

  • 10. Who is the present BJP President?

    1. Raj Nath Singh
    2. Amit Shah
    3. L.K Adwani
    4. Narendra Modi
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: BJP leader Amit Shah and close aide of Prime Minister Narendra Modi is the party's new President.He replaced "Rajnath Singh".

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.