Friday, July 11, 2014

English - SSC Quiz on Improvement of Sentences with Explanation

English Quiz

  • On one occassion he persuaded me to accompany him on a shooting expedition he was Planning

    1. has planned
    2. had planned
    3. planned
    4. No improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option B
    Explanation:
    Note: The event shows past time and two events happen in the past. Hence, past perfect should be used here.

English Quiz

  • 2. We have no less than a thousand students in our college

    1. We have not less than a thousand students in our College
    2. We have no less than thousand students in our college
    3. We have no fewer than a thousand students in our College
    4. No improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: Here Student is a countable noun. Hence "fewer" should be used before it. Less is used for uncountable noun.

English Quiz

  • 3. When she regained Consciousness she was stretched in the ditch out, soaked to the skin

    1. Out in the ditch stretched
    2. on the ditch out stretched
    3. outstretched in the ditch
    4. No improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: The word outstretched means : stretched or spread out as far as possible. Phrase stretch out means: to lie down usually in order to relax or stop.

English Quiz

  • 4. Too little is known by this time about possible side-effects of the drug

    1. Presently
    2. in the end
    3. before hand
    4. No improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note: The word Presently(Adverb) means: now: currently; at the time you are speaking or writing.

English Quiz

  • 5. If you want to save money you must get rid of shopping

    1. cut down on
    2. get on with
    3. put up with
    4. No improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note:Phrase cut down on something means: to reduce the size, amount or number of something. For example- The doctor told him to cut down on his drinking.

English Quiz

  • 6. The loud and incessant chatter worries your father who is trying to concentrate

    1. aggravates
    2. annoys
    3. irritates
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: The word Irritates(Verb) means: to annoy somebody by something that continuously happens.

English Quiz

  • 7. Not only they went to see a film but also had dinner out as well.

    1. Not only did they go
    2. They didn't go not only
    3. They not only went
    4. No Improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option A
    Explanation:
    Note: Correlative conjunctions e.g either..or;neither...nor; no only...but also agree with same part of speech. Hence, Not only did they go...should be used here.

English Quiz

  • 8. Birds sit on the boughs of trees in my garden and with their sweet notes fill the air with music

    1. fill their sweet notes in the air
    2. by their sweet notes fill the air
    3. fill the air by their sweet notes
    4. No improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: Object after verb i.e fill the air by their sweet notes should be used .

English Quiz

  • 9. India will enter the league of major developed nations as a space giant within a short time

    1. energy
    2. force
    3. power
    4. No improvement
    Answer And Explanation
    Answer: Option C
    Explanation:
    Note: Giant: a very large and powerful organization. Power = a country with a lot of influence; strength or influence in a particular area of activity.

English Quiz

Get Study Materials in Your E-Mail


0 comments:

Post a Comment

Leave your comment but never use bad words otherwise you will be blocked.